זה לקח לי זמן וגם היססתי רבות – קמח לבן? טיגון בשמן עמוק? אבקת סוכר? מתכוני בישול בבלוג שלי? אבל הגעגועים מציפים ואני שולחת לילדה שלי שבארץ רחוקה ניחוחות מחגי חנוכה רחוקים בזמן.
ילדה שלי,
לרגל עשור וקצת יותר של טבעונות ובשבוע של געגועים עזים כשגם נונה כבר איננה כאן, אני מעלה גירסאות מאולתרות ומותאמות של מה שהיינו מכינות בהנאה רבה בחנוכה ואחר כך מדליקות נרות בחנוכייה שעוצבה במאמצים משותפים וזכתה לפני 20 שנים בפרס ראשון בית הספר שלך – חנוכיית שלום קראנו לה וכל כך קיווינו.
והוא מתבושש לבוא.
אצלנו מסורות משולבות של של מהגרים מגרמניה ומלוב. משהו שהלך והשתנה וקיבל צורה אחרת ובכל זאת מין מסורת.
האטריות המטוגנות הם בכלל לא הספינג' הטריפוליטאיות http://tinyurl.com/cb6ppdy שמתאימות לחנוכה אלא מעין אטריות מסוכרות שמכינים בדרך כלל דווקא לראש השנה ואפילו לא מסוכרות אלא טבולות בסירופ של סוכר . אבל זה נוח לעבודה לילדים, מלא שמן, קל להכנה וטעים ( וממש לא בריא. להיזהר לא לשרוף. כרם אביטל, דיאטנית קלינית טבעונית תסביר לכם היטב למה שרוף זה ממש גרוע http://tinyurl.com/a7bd8xc. אן כאן http://tinyurl.com/crvv4g4
הבצק במקור הוא בצק אטריות – רק קמח וביצים ( בערך לביצה אחת כוס קמח , וביתר דיוק " כמה שזה לוקח" לפי המתכון של דודה פנינה שגם היא הלכה לעולמים בימים אלה)
זה יוצא בסדר גמור גם עם מים וכפית שמן במקום ביצה.
השתמשתי הפעם בקמח דורום (להכנת פסטה) כי זה מה שהיה לי.
ראיתי כי בעודי מהססת ומתברברת העלתה נופר בבלוג הבישול הטבעוני החמוד שלה מתכון ל "עוגיות פריכות" שזה בדיוק זה והדגימה יפה את תהליך העבודה אלא שאצלי החיתוך הוא לרצועות, אקראיות, לא מסודרות.
אצלה http://tivonim.wordpress.com/2012/12/06/
אצלי
במקום סופגניות הכנתי משהו שמזכיר אותן, לא טבול בשמן, ושייך למסורת הייקית של המהגרים בבית "תפוח בחלוק" "apfel im schlafrock" שהוא בעצם מעין לביבה – פאנקייק – עם פרוסת תפוח עץ בתוכו.
המתכון הראשוני שכל כך טעים וכל כך אהבתי מצריך חמאה. זה יוצא בסדר גם בלי חמאה ואפילו עם פחות שומן, אבל חמאה זה כל כך טעים. ויתרנו, לא בקושי רב. יש המון דברים טעימים גם בלעדיה.
הפעם, מתוך געגועים, קניתי משהו שמעולם לא קניתי לפני כן – מרגרינה בטעם חמאה ( של מזולה)
השתמשתי בקצת, נותרה לי חבילה ענקית לכל המעוניין.
מוציאים את הליבה מתפוחי העץ
פורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ
מאדים קלות (שלושה תפוחים פרוסים) עם 10 גר' מגרגרינה בטעם חמאה) או סתם בטיפה שמן בטעם ניטראלי, ושתי כפות סוכר ( לי יש חום אבל זה זה לא ממש משנה. זה לא בריא יותר) וגרידת קליפת לימון.
הבצק – כוס קמח ( ערבבתי קמח רגיל וקמח כוסמין)
כפית אבקת אפיה
טיפה מלח
כפית סוכר
שמנת סויה ( חלב לבישול) ( אני מעדיפה של אלפרו)
מערבבים עד למירקם של שמנת סמיכה.
עוטפים כל פרוסת תפוח בבצק
ומטגנים בשמן ( הרבה אם רוצים) או מעט מעט במחבת.
נשאר לי המון שמן מהטיגון – איך נפטרים ממנו בלי להזיק?
הכל נראה נפלא, אבל תארי לעצמך את מוריס בן לולו, אוכל בצהריים היום, עם היין האדום, גם לאזאניה [בשר טחון וגבינה צהובה] והמבורגרים טריים. לא טוב.
מעריצך, מבשלת אלמונית
תודה על התגובה המהירה. התזונה שלך לא נראית לי בריאה אם כי טעימה. גם אצלי היום פסטה , עם בולנז משובח – אבל טבעוני. יש כזה.